Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Taekwon-Do Chong Do Kwan

lijn-full 3
lijn-full 3

Nu tijdelijk:

2 GRATIS proeflessen, 1e half jaar €15 per maand, Geen inschrijfgeld

GRATIS 1e Taekwon-Do examen en GRATIS Taekwon-Do pak en band

Meld je snel aan en profiteer meteen!

header-banner-klein-taekwondo-chong-do-kwan-1235-x-321

Wat is Taekwon-Do?

Taekwon-Do is een veelzijdige Koreaanse verdedigingskunst, een dynamische sportieve uitdaging en een effectief zelfverdedigingssysteem. 

Een TaekwonDo les bevat vele onderdelen en trainingsmogelijkheden.

De start van het ITF Taekwon-Do is mede te danken aan Generaal Choi Hong Hi. Voor velen is hij “de Vader van Taekwon-Do” en motor, inspirator en stichter van de International Taekwon-Do Federatie, de wereldwijde organisatie ter bevordering van Taekwon-Do.

Generaal Choi, Hong Hi 최홍희

Hieronder een kleine uitleg, Wilt u het echt ervaren kom dan naar de les voor gratis proeflessen! Elke les is anders, en elke maand wordt een nieuw TaekwonDo onderdeel behandeld.

taekwondo-chong-do-kwan-training-1

Training op trap en stoot kussens

TaekwonDo bezit vele hand en voettechnieken, en wat is er lekkerder dan jezelf heerlijk kunnen uitleven op verschillende trap en stoot kussens of op onze trainingspop.

Bij elke bandkleur hoort een specifieke hand en voettechniek welke je extra kunt oefenen in de lessen.


sparring-taekwondo-chong-do-kwan-14

Sparring

Bij het semi contact sparren draait het om het punten scoren bij je tegenstander en niet om een knock out. Met de nodige beschermers zorgen we voor veiligheid en kan dit sparringsspel prima beoefend worden. Ook in dit onderdeel zijn wedstrijden. Doorzettingsvermogen, omgaan met winnen of verliezen, incasseringsvermogen ect, zijn de onderdelen die hierbij getraind worden.


2018-05-09-19-12-44

Zelfverdediging

TaekwonDo is een Koreaanse zelfverdedigingskunst met hierin honderden prachtige en effectieve technieken die men kan toepassen wanneer nodig. In een systeem gekoppeld aan je bandkleur leer je stap voor stap voor jezelf op te komen!


chong do kwan taekwondo lessen

Conditie en krachttraining

TaekwonDo zorgt voor een sterke geest in een sterk lichaam. De diverse trainingen dragen hieraan bij. We zorgen ervoor dat leden mentaal en lichamelijk sterk worden door de TaekwonDo lessen. 


19577268-1389496424461233-6020832590439887170-o

Breektechnieken

Alle TaekwonDo technieken zijn zo ontwikkeld dat men deze kan gebruiken wanneer men in nood is. De TaekwonDo technieken worden daarom serieus getraind en handen en voeten veranderen hierdoor in effectieve "wapens".

De ultieme test is dan de breektest, op houten of kunststof planken kan de kracht gemeten worden. Ook in dit onderdeel worden wedstrijden gedaan en wordt gekeken wie de meeste planken kan breken.

Concentratie, techniek, snelheid zijn onderdelen die hierbij getraind worden.


23456372-1502082459869295-5821770844763126152-o

Springtechnieken

Bij de springtechnieken draait het om lenigheid en soeplesse. Er is sprongkracht voor nodig om te springen of te vliegen. In wedstrijd vorm wordt gekeken wie er op grote hoogte een plank om kan schoppen. Niet alleen een spectaculair onderdeel, maar ook nog eens heel leuk om te doen!


tul-training-taekwondo-chong-do-kwan-2

Tul

Bij het onderdeel Tul worden diversen aanvals en verdedigingstechnieken uitgevoerd in een vast patroon. In dit "gevecht tegen een denkbeeldige tegenstander" komen diverse prachtige technieken aan bod. Voor elke bandkleur is er een nieuw patroon, in totaal zijn er 24 van deze patronen ontwikkeld. Ademhaling, kracht, snelheid, balans, ritme ect zijn onderdelen die hier getraind worden. Dit onderdeel is tevens een westrijd onderdeel.


Jeugd taekwondo lessen chong do kwan

Sociale vaardigheden - de Do

In vele vechtkunsten komt het woord Do voor, de weg, de manier, hoe jij in het leven staat.

Bevordering van sociale vaardigheden, respect, vriendelijkheid, eerlijkheid, doorzettingsvermogen zijn onlosmakelijk verbonden met de TaekwonDo lessen. 

Eigenlijk had deze dus op deze pagina best bovenaan mogen staan omdat wij dit een belangrijk onderdeel vinden van het beoefenen van een "vechtsport"


stapsparring taekwondo chong do kwan schijndel

Stapsparring

Bij Stapsparring leer je in en partner oefening stap voor stap de grondbeginselen van het sparren. In de oefeningen leer je timing afstand inschatten, Je reactievermogen, inschattingsvermogen enz. In de vorm van traditioneel sparren is ook dit een wedstrijd onderdeel.

Een prima en leuke basis voor de eerste stap naar het vrije sparren.

2018-04-11-19-28-25

Mentale training

Mentale training kan een onderdeel zijn van de lessen, een voorbereiding op een examen, of wedstrijd bijvoorbeeld. Hoe bereid je je voor, en beperk je de zenuwen? In TaekwonDo blijven we graag fit, zowel lichamelijk als geestelijk!


Taekwon-Do lessen Schijndel

Loop gerust eens binnen en doe mee!

Ingang aan de linkerzijde van sporthal de Dioscuren

We zitten in de handboogzaal "pollux 4"

ingang
lijn
lijn